Transfigura 

De Transfigura-methode is een zachte ontspaningstechniek , die erop gericht is de algemene harmonie te herstellen en te behouden. Hierbij wordt de lichaamseigen energie gereactiveerd, geharmoniseerd en gekanaliseerd. 

 

Makkelijker gezegd, iedereen heeft voldoende energie in zijn lichaam, alleen slaapt de "energie" bij veel mensen. In dat geval zeggen we dat iemand "blokkades" in zijn energiestroom heeft. Tijdens de behandeling re-activeer ik de energie of geblokkeerde stoffen, waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer in werking kan treden. Hierbij kan het lichaam zichzelf terug in "perfecte" staat brengen, zichzelf a.h.w. genezen. 

 

Op lichamelijk vlak resulteert dit in een diepere ontspanning, die merkbaar is in de tonus van de spieren en het bindweefsel, de lichaamsuitdrukking, een grondigere ademhaling en een betere doorbloeding van het hele lichaam. 

Op energetisch gebied worden obstakels opgeruimd, zodat de doorstroming in de meridianen verbetert. Via deze weg wordt de energie in de organen geharmoniseerd, waardoor de organen weer beter gaan werken of zelfs in hun oorspronkelijke gezonde staat worden hersteld. 

Door al deze factoren ontstaat emotioneel evenwicht. De daaruit vloeiende levensvreugde, een gevoel van diepere vrede en rust, toenemende innerlijke kracht en stressbestendigheid hebben tot gevolg, dat het geestelijke leven zicht verheft tot een nieuwe dimensie: een werkelijke transfigu-regeneratie !

 

,

Een Transfigura-behandeling is nuttig bij o.a.:

 • als ondersteuning bij een medische, reguliere behandeling

 • stress

 • niet kunnen inslapen, vaak wakker worden

 • pijntjes en kwaaltjes waar we zogenaamd mee moeten leren leven

 • verbetering en stimuleren van de doorbloeding

 • pijn in de ledematen en/of gewrichten (bv.: pijnlijke knieën, enkels, schouders,...)

 • rugklachten

 • supersnelle genezing van: botbreuken (zelf i.g.v. osteoporose!) of operaties aan de gewrichten/ handen/voeten/enkels, zelfs na amputatie voor een goede wondgenezing en goede doorstroming

 • spijsverteringsproblemen (bv.: maagpijn, darmproblemen, constipatie, etc....)

 • problemen met de luchtwegen

 • problemen met de blaas en de urinewegen bv.: nieren, blaasontsteking, ...)

 • een goede doorstroming van de ledematen en lichaam (bij slechte doorbloeding)

Ook indien er geen klachten zijn is de behandeling aanbevolen voor: - als preventieve gezondheidszorg

                                                                                                               - om het zelf-genezend vermogen te stimuleren

                                                                                                               - ontspanning

                                                                                                               - energie te stimuleren

Wat kan je gewaar worden? 
Dat verschilt van persoon tot persoon: koude, warmte, tintelingen, gekriebel, emoties die loskomen, ... 

Sommige mensen hebben totaal geen voeling met hun lichaam en ervaren daardoor niet de bovengenoemde sensaties, die desalniettemin plaatsvinden. Kortom alles is mogelijk. Het is een zeer persoonlijke reis en het is maar net wat jou lichaam belangrijk acht. 

Frequentie van de behandelingen: 

Dit is heel individueel. Het hangt van de persoon in kwestie af in hoeverre deze bereid is om iets in z'n leven te veranderen. 

In het begin worden de behandelingen sneller op mekaar gegeven, één à tweemaal per week, om naargelang de resultaten met grotere tussentijden uit te voeren. Later kan het als onderhoudsbeurt om de 4 à 5 weken herhaald worden. 

Bij sommige mensen is "een zetje in de goede richting" voldoende, bij anderen is het stapje voor stapje begeleiden. Iedereen heeft zijn eigen proces door te maken, op zijn eigen tempo en dat mag ook. 

 

Hoe lang duurt een sessie:

In geval van bv.: een botbreuk, een amputatie, een knie/heup/...operatie of een acuut probleem zoals bv. een blaasontsteking,.... is het aangewezen voor een snellere genezing en om de pijn te verhelpen om een aantal keren kort na elkaar te komen, in dit geval volstaan 30 minuten.

Een normale Transfigura-behandelig duurt 60 minuten.

In functie van een goede aanpak en in gevallen waarbij de oorzaak van een ongemak gerelateerd kan worden aan eerdere aandoeningen of omgevingstoestanden  is het wenselijk om de eerste sessie te beginnen met een intake-gesprek om de historiek in kaart te brengen, deze behandeling duurt 90 minuten (€80,00)

 

 

Prijs: € 30,00 / 30 min  

           € 60,00/  60 min

 

  

*** Ik stel geen diagnoses, daarvoor dient u uw behandelende arts te raadplegen